The Stig i Top Gear

Av alla karaktärer som varit en del av Top Gear genom åren är den hemlighetsfulle The Stig förmodligen den som skapat mest diskussioner. Med sin enastående körskicklighet och sin gåtfulla persona har The Stig fått fans världen över och många är teorierna om vem som finns dold bakom den racinghjälm som döljer hans ansikte. Många har genom åren undrat, vem är han eller hon egentligen?

Ja, vem döljer sig egentligen bakom hjälmvisiret? Faktum är att The Stig har antagit några olika skepnader genom åren. Hela karaktären är hur som helst på skoj, det är menat som ett roligt inslag i programmet och det mystiska ger det hela lite extra spänning. Det här har tagit sig uttryck på olika sätt. En sak är dock säker – The Stig är inte bara en enda person.

Överraskningsmoment

I ett av programmen fick exempelvis stjärnan Michael Schumacher ta på sig rollen som The Stig, där han tog av sig hjälmen i vad som skulle verka som ett stort avslöjande inför en häpen publik. Det här var förstås högst tillfälligt; Schumacher hade naturligtvis inte spelat The Stig under hela programserien. “The Stigs” sanna identitet har dock en gång exponerats som Perry McCarthy, som spelade en svartklädd version av karaktären.

McCarthy ersattes dock lagom till säsong 3 av en vitklädd The Stig, ett skifte som höll i sig ända till säsong 15. Den vitklädda versionen visade sig vara racingföraren Ben Collins, som ersattes till säsong 16 av en hittills mycket hemlighetsfull The Stig. Det återstår med andra ord att se om och när identiteten på den senaste hemlige mannen kommer att avslöjas för allmänheten.

Vad vet vi om The Stig?

Det skämtas frekvent om The Stig i alla Top Gear avsnitt, där det samtidigt hittas på allt möjligt om honom. Det sägs exempelvis att han inte har något ansikte, något som förstås inte riktigt gått att bevisa då den senaste versionen av The Stig inte tagit av sig hjälmen offentligt. Vidare påstås det bland annat att han, av någon anledning, är livrädd för scouter.

Något som också skrämmer honom är ringande klockor. Förutom detta sägs det att han aldrig blinkar, att han har ett helt digitalt ansikte och att han blir konfunderad av trappor. Hur mycket av detta som är sant vet förstås bara en person, The Stig själv. Ytterligare något som återstår att bevisa är att han vill ha betalt av den person som tar av honom hjälmen!

Mer som är sagt om The Stig

Något du ska passa dig för om du någon gång skulle träffa The Stig, är att förolämpa hans mor. Då kommer han utan att tveka skalla dig i bröstet. Kanske kommer han också sparka bakut, eftersom han påstås bestå till 47 procent av hästkött. Dock sägs det att han en gång slog ned en häst, så risken finns förstås att uppgiften kan vara falsk.

The Stig hittades vid ett tillfälle i programmet fastbunden med tysk pianotråd i ett låst rum, vilket måste ha varit en traumatisk upplevelse för honom. Ryktet går också att han bär hjälm eftersom någon vid ett tillfälle slog honom i ansiktet med en modell av katedralen i Salisbury. Han är också bannlyst från den brittiska staden Chichester, av någon outgrundlig anledning. Ja, The Stig han har sannerligen levt ett spännande liv.

Intressen

The Stig är mycket musikintresserad och hans musiksmak är bred, eftersom han lyssnar på allt ifrån valsång till progressiv rock och power-ballader. Vidare diggar han Abba, om låtarna framförs på franska eller spanska, språkkurser på kassett och The Bangles på tyska. Han lyssnar dessutom gärna på inspelade tal av Margaret Thatcher, väl valda låtar av Bee Gees, samt nationalsånger. Vilka val av dessa han gör ute på racerbanan är dock okänt.

Vem är The Stig för dig?

Tidningen The Scotsman har kallat The Stig för en äkta James Bond som tämjer häftiga bilar, samtidigt som han har samma mystiska aura som Zorro. Det här är antagligen en helt korrekt summering av The Stig. Det finns många åsikter om vad eller vem The Stig verkligen är och svaret är gissningsvis att han är precis det du vill att han ska vara – varken det ena eller det andra.

Author: adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *