Topgear.com

Top Gear är inte som alla andra motorprogram, det är en sak som är säker. Genom att blanda biltester med en stor portion humor och dessutom krydda programmet med intressanta gäster har BBC lyckats skapa något av en hype i TV. De ursprungliga programledarna Clarkson, Hammond och May – tillsammans med den hemlighetsfulle testföraren The Stig – attraherade långt ifrån bara de bilintresserade i sitt nyskapande programkoncept.

Det här är sannerligen en bedrift i en ganska kräsen underhållningsvärld. Top Gear är dock inte bara ett Tv-program. Sajten topgear.com är antagligen den enda webbplats som den biltokige behöver. Den är mycket välbesökt och innehåller allt från biltester till bilfakta och videoklipp.

  • Nyskapande motorprogrammet Top Gear
  • Humor blandas med bilar
  • Topgear.com är webbplatsen för den biltokige

En välfungerande webbplats

Top Gear har lyckats skapa en riktigt snygg och informativ webbplats som borde tilltala alla besökare. Här samlas biltester och all annan information som är relaterad till motordrivna fordon. Startsidan är full av aktivitet och är laddad med videoklipp och nyhetsnotiser inom branschen. Här visas också information om de senaste biltesterna, vilket är det innehåll som är mest populärt på sajten just nu. Innehållet är mycket lättnavigerat och känns överhuvudtaget genomarbetat. Webbplatsen speglar TV-serien på ett mycket bra sätt, här finns helt enkelt den information och struktur du som besökare kan förvänta dig. Under länken “Top Gear TV” kan du hitta mängder av videoklipp från serien, men också sådant som inte tidigare visats.

Att serien är populär syns tydligt på de siffror som presenteras längst upp på sidan. I skrivande stund har Top Gear 3 miljoner följare på Instagram, fler än 21 miljoner fans på Facebook och 6 miljoner prenumeranter på deras YouTube-kanal! Webbplatsen topgear.com ligger antagligen inte långt efter. Det här är den internationella sajten, men det finns också ett antal landspecifika versioner av Top Gear på webben – än så länge nio till antalet. Den internationella versionen är förstås på engelska, vilket också gäller för flera av de andra sajterna inklusive den amerikanska och den indiska. Övriga sajter finns bland annat på holländska, spanska, ryska och franska.

Nyttig info inför bilköpet

Många besöker topgear.com för att hitta information om olika bilmärken och bilmodeller, ofta inför ett kommande bilköp. På sajten finns inte enbart biltester, något som är mycket användbart i sig, utan också mängder med bilfakta. Du som besökare klickar enkelt in på “Reviews” och gör där en sökning baserat på tillverkare och modell. Top Gear hävdar att det finns fler än 670 biltester att läsa via deras sajt, vilket innebär att det verkligen borde finnas något för alla. Här kan du tal del av fördelar och nackdelar med de olika bilmodellerna, samt få information om de motoralternativ som rekommenderas och de alternativ du ska se upp med.

Du kan också läsa fakta om bilarna vad gäller exempelvis mått och vikt, samt utrymme för passagerare och bagage. Vidare kan du jämföra bilarnas prestanda, bränsleförbrukning och mycket mer. Det här är förstås mycket användbart för bilspekulanter eller bara för de som helt enkelt är biltokiga. När du letat upp en specifik bilmodell kan du också begära en broschyr och boka en provkörning (något som sker i samarbete med en annan sajt). All den information som rimligen kan behövas är enkel att hitta och biltesterna är skrivna på ett lättsamt och underhållande sätt. Självklart hittar du också ett bildgalleri för varje bilmodell, vilket gör jämförelsen enklare och upplevelsen bättre.

Sammanfattning om topgear.com

Att programserien Top Gear är en riktig hit är knappast någon nyhet, men faktum är att BBC även lyckats mycket väl med webbplatsen topgear.com. Här blandas underhållning med viktig information, vilket är en strålande kombination för alla som är intresserade av bilar. Oavsett om du är ute efter häftiga videoklipp från biltester eller om du vill få mer information om en bilmodell du är intresserad av att köpa hittar du allt du behöver här. Det är en lättnavigerad webbplats för både den informationssökande och för den biltokige som vill hänga med i det som händer i bilbranschen just nu. En populär och välfungerande sajt, helt enkelt!

Author: adminy

0 thoughts on “Topgear.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *