En hemsida om Top Gear

Har du ett intresse för motorfordon av olika slag är det inte omöjligt att du någon gång sett det omåttligt populära brittiska underhållningsprogrammet med inriktning mot just motorfordon, Top Gear. Vi kommer här att förmedla allt du kan tänkas behöva veta om detta program. Här kan du hitta artiklar om programmets historia, programledare, kommande nyheter och även artiklar om kända händelser genom programmets livstid.

Top Gear är ett underhållningsprogram från Storbritannien som började sändas 1977. Det stora genombrottet kom efter nylanseringen år 2002. När den nya versionen började sändas leddes programmet en trio bestående av Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May. Utöver denna trio hade de också hjälp av en anonym testförare som kallades The Stig. Trion blev väldigt populär och skapade sig snabbt ett rykte av att vara provokativa, humoristiska och lättsamma.

Välkommen hit!

Top Gear har haft en fantastisk utveckling genom åren och vi kan följa serien än idag. Här kan du grotta ner dig i allt intressant som finns att veta om Top Gear. Serien har funnits i väldigt många år vilket innebär att det finns gott om intressant läsning för dig. Vi hoppas att få en spännande och intressant läsning. Varmt välkommen hit till oss!

När nylanseringen skedde år 2002 var Jason Dawe en av programledarna, men efter endast en säsong fick han ge plats för James May. Top Gear har inte ett helt fläckfritt förflutet när det kommer till drama vilket du kommer att kunna läsa mer om här. Jeremy Clarkson exempelvis, som länge var en frontfigur för Top Gear fick år 2015 lämna programmet efter att ha slagit en av producenterna.

Jeremy Clarkson

Att Jeremy Clarkson fick lämna programmet under uppmärksammade omständigheter är inte det enda drama som drabbat serien. Under en inspelning år 2006 råkade en av de andra programledarna, Richard Hammond, ut för en hemsk olycka. Hammond fick punktering och voltade kraftigt med en jetdriven dragster och ådrog sig allvarliga skador, men som tur var återhämtade han sig från detta. Året därpå kunde vi se inspelningen från krasch-dagen i programmet.

Top Gear är ett program som är klippt och skuret för de som älskar fordon, och vi har här samlat allt du behöver veta om programmet. Programmet passar alla, oavsett om du är motorintresserad eller inte. Har du där emot ett brinnande intresse för bilar och vill veta mer om Top Gear kan du här på vår hemsida läsa om allt som rör programmet.

Återkommande inslag

En röd tråd som följer genom programmet och dess avsnitt är bland annat segmentet “Stjärna i en rimligt prissatt bil” och “Cool Wall”. “Cool Wall” är ett inslag som förekommer lite mer sällan men “Stjärna i en rimligt prissatt bil” är ett inslag som du kan se i varje avsnitt. Varje vecka kommer en eller flera gäster och besöker programmet för att sedan tävla mot varandra.

Tävlingen går ut på att köra runt en testbana på tid, och det går självklart ut på att vara snabbast. Är gästen en professionell formel 1 förare så har de en egen topplista, och alla övriga gästers resultat samlas på en enskild lista. I de första sju säsongerna använde man en Suzuki Liana i tävlingen och snabbaste gästen med denna bil blev slutligen Ellen MacArthur.

Chevrolet Lacetti

Efter säsong sju byttes den tidigare använda bilen ut från att ha varit ett ständigt inslag. Bilen byttes ut till en Chevrolet Lacetti. Chevrolet Lacettin kördes mellan säsong 7 och 14 och rekordhållaren blev slutligen Jay Kay innan bilen blev skrotad under två höga skorstenar på 168 meter vardera som skulle rivas. Ersättaren till denna bil blev då istället en Kia Ceed och efter denna en Opel Astra.

Emmy

Top Gear har fått mycket beröm från både Tv-kritiker och publik, en trogen publikskara har vuxit fram genom åren och de blir sällan besvikna. Ett bevis på hur bra detta program är är att de vunnit en Emmy för bästa program som genomförs utan manus. Emmy-priset är ett amerikanskt prestigefyllt pris som delas ut till Tv-produktioner och detta är bara en av många utmärkelser Top Gear har fått genom åren.

Author: adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *